Дизайн на уебсайтове за малък бизнес: Най-доброто ръководство за предприемачи

Независимо дали започвате ново начинание или предприемате съществуващ бизнес онлайн, професионалният дизайн на уебсайт за малък бизнес трябва да бъде на върха на вашия списък с приоритети.

Преди около 20 години, когато интернет за първи път стана част от ежедневието ни, уебсайтовете бяха смятани (и използвани) най-вече като дигитални продуктови каталози. Но в днешно време вашият уебсайт може да бъде дигитален магазин, който предлага изживяване на клиентите, също толкова запомнящо се и персонализирано, колкото посещението на физическо място.

Вашият уебсайт е ваша собствена платформа, която можете да контролирате, използвате и адаптирате, за да постигнете бизнес целите си – било то автоматизиране на процеса на продажба или увеличаване на имейл списък с квалифицирани потенциални клиенти.

В тази публикация ще споделим всичко, което трябва да знаете за дизайна на уебсайтове за малък бизнес, от съвети за дизайн на уебсайтове за малки фирми до избор на споделена хостинг услуга и други стъпки, които трябва да предприемете, преди да проектирате.

Но преди всичко може би се чудите дали да поемете дизайна в свои ръце или да наемете компания. Нека сравним тези 2 опции.

Дизайн на уебсайт за малък бизнес: да го направите сами срещу наемане на компания !!!!!!

Малка бизнес компания за уеб дизайн ще може да ви достави уебсайт, който е красив, напълно функционален и отговаря на марката. Компаниите за уеб дизайн обикновено предлагат поддръжка на сайтове, което може да бъде плюс, ако нямате време или умения да поддържате уебсайта си актуализиран.

Наемането на фирма също ще премахне поне едно притеснение от списъка ви. Можете да сте спокойни, че делегирате своето онлайн присъствие на професионален екип. По този начин можете да се съсредоточите върху други важни аспекти на вашия бизнес.

Наемането на компания за дизайн на уебсайтове за малък бизнес изисква значителен бюджет. Един професионално направен сайт може да струва между стотици и хиляди долари. Работата с компания също може да ви остави с малък контрол върху вашия сайт, което прави маркетинговите решения по-трудни.

От друга страна, ако го направите сами, процесът на проектиране на уебсайта е възможно най-евтин, но ще изисква да инвестирате известно време.

Може би се чудите дали можете да си направите сам дизайн на уебсайт като начало. Краткият отговор е: вероятно. През последните няколко години се наблюдава нарастване на множество възможности за създаване на уебсайтове за неспециалисти. Една от най-широко използваните и известни опции е WordPress.

WordPress (WP) е система за управление на съдържанието, която захранва 39% от интернет. Вероятно повечето от сайтовете, които използвате ежедневно, работят на WordPress. Чрез WP плъгини и теми можете да създадете всеки уебсайт, който искате – от онлайн магазин до платформа за електронно обучение.

Благодарение на инструменти като WordPress, никога не е било толкова лесно да създавате красиви, напълно функционални и отзивчиви сайтове – дори с малко или никакъв предишен опит.

И така, в заключение: трябва да наемете компания, ако имате значителен бюджет, малко време и ограничен опит с технологиите. Ако сте на другия край на спектъра, с минимален бюджет, но достатъчно време да научите и да го направите сами, тази публикация е за вас.

Хостинг за малки бизнес сайтове

Преди да започнете да проектирате уебсайта си, ще трябва да настроите хостинг план и домейн. Услугите за споделен хостинг предоставят на клиентите място в уеб сървър за хостване и разполагане на техните уебсайтове.

В повечето случаи доставчиците на хостинг услуги няма да създадат вашия уебсайт вместо вас. Мислете за вашия доставчик на хостинг услуги като за някой, който ви дава земя под наем.

От друга страна, името на домейна е адресът на вашия уебсайт – неговия URL адрес. Повечето хостинг планове ще включват регистрация на домейн.

Когато избирате своя домейн, изберете нещо запомнящо се и лесно за изписване. Приблизително половината от всички уебсайтове имат домейн .com, така че използването на .com ще направи URL адреса на вашия уебсайт лесен за запомняне.

В идеалния случай вашият домейн трябва да може да се брандира; трябва да е името на вашия бизнес. Някои компании, особено тези, които предлагат на пазара в определена област, ще изберат имена на домейни, които съдържат тяхната услуга и местоположение. Например kentuckyroofingservices точка com . Но това ги прави уязвими за конкурент, който може да използва много подобно име.

Използването на ключова дума в името на вашия домейн може да ви даде незначително SEO предимство. Оптимизацията за търсачки надхвърли пълнежа с ключови думи, така че Google ще цени съдържанието, скоростта и UX на вашия уебсайт повече от плътността на ключовите думи.

WordPress теми и добавки

В WordPress дизайнът и функционалността се постигат чрез теми и плъгини. Според WordPress , темата е „колекция от файлове, които работят заедно, за да създадат графичен интерфейс с основен обединяващ дизайн за уебсайт“.

Докато темите определят външния вид на вашия уебсайт, приставките добавят функционалност. Например, ако искате да превърнете вашия WordPress блог в онлайн магазин, можете да инсталирате плъгина WooCommerce.

Когато избирате правилната тема за вашия WordPress сайт, е лесно да се увлечете от цената или естетиката. Въпреки че тези 2 фактора са много важни, има още нещо.

Когато избирате тема, трябва също да имате предвид:

  • Наличието на поддръжка на клиенти и документация.
  • Дали темата е SEO оптимизирана.
  • Дали темата е готова за превод.
  • Съвместимост на плъгини.
  • Тегло (тежка тема може да забави вашия уебсайт).
  • Достъпност и отзивчивост.

Когато избирате плъгини от директорията с плъгини на WordPress, изберете опции с високи оценки и многобройни рецензии. Търсенето в Google на автора на приставката също може да ви помогне да проверите качеството му.

Винаги избирайте добавки, които са тествани в най-новите версии на WordPress. Преди да инсталирате плъгин, уверете се, че имате актуализиран архив само ако плъгинът счупи уебсайта ви.

Добра практика е да поддържате броя на добавките възможно най-нисък, без да ограничавате функционалността на уебсайта си. Приставките могат да направят вашия уебсайт WordPress тежък и ако не ги актуализирате редовно, те дори могат да направят сайта ви уязвим за атаки.

Най-новите версии на WordPress ви позволяват да настроите автоматични актуализации за самия WordPress, теми и добавки. Препоръчваме ви да ги настроите.

Топ 5 съвета за дизайн на уебсайтове за малкия бизнес

Проектирането на уебсайт от нулата може да бъде непосилно дори за опитни дизайнери. За щастие не е нужно. Има хиляди теми на WordPress , както безплатни, така и първокласни. Така че можете да вземете страхотен, професионално направен дизайн и да го адаптирате към уебсайта си или чрез панела за персонализиране на теми на WordPress, или чрез създатели на сайтове и други добавки.

Има 5 неща, които трябва да имате предвид, когато проектирате уебсайта си:

Всичко трябва да е на марката. Преди да започнете да проектирате, имайте ясна представа кои елементи определят визуално вашата марка. Това включва цветове, типография, символи и вида на изображенията, които използвате. Останете верни на елементите на вашата марка. Искате всяко представяне на вашия бизнес да бъде визуално съвместимо и разпознаваемо с вас.

Отделете се. Най-основната цел, която дизайнерите имат, когато работят с марки, е диференциацията. Това е най-малкото, което можете да направите: Създайте марка, която е различна от тази на вашите конкуренти. Имайки това предвид, избягвайте да копирате уебсайтовете на вашите конкуренти или да възпроизвеждате сайтове на компании, на които се възхищавате. Намерете начин да създадете нещо уникално, различно и наистина ваше. Вашите клиенти ще го оценят.

Използваемостта на първо място. Първо и най-важно, вашият уебсайт трябва да бъде лесен за използване на всички устройства. Уебсайт, който е визуално зашеметяващ, но объркващ или с грешки, няма да бъде ефективен актив за продажби или маркетинг.

Най-лесният начин да намалите проблемите е да тествате уебсайта си. Преди да стартирате на живо, симулирайте пътуването на вашия потребител от първото посещение до първата покупка. Може също да е полезно да поканите вашите приятели, роднини или колеги да тестват сайта и да ви дадат обратна връзка.

Оптимизирайте за реализации чрез визуални йерархии. Не всяка информация е еднакво важна. Ще искате уебсайтът ви да бъде структуриран по начин, който приканва потребителите да направят следващата стъпка и да се превърнат в потенциални клиенти или клиенти. Елементите, които ще насочат потребителите към тази следваща стъпка, трябва да бъдат приоритетни във вашия дизайн.

Например разделът герой на вашия уебсайт (банерът под вашето лого и навигация) трябва да има зашеметяващ слоган, кратко обяснение на вашия продукт и 1 или 2 бутона с призиви за действие (CTA).

Тези призиви за действие могат да бъдат „Научете повече“ или „Поискайте оферта“. Всеки един от тези CTA се харесва на различен тип потребител – потребителят, който ще се нуждае от повече информация или потребителят, който вече познава вашата компания и е готов да купи.

Поставете се на мястото на потребителя. Помислете за уебсайтовете, които посещавате ежедневно. Разглеждайте сайтовете на вашите конкуренти не от гледна точка на конкурент, а от гледна точка на потребител. Запитайте се какво харесвате в изживяването на тези уебсайтове. Освен това потърсете неща, в които бихте могли да бъдете по-добри, и проектирайте съответно.

Ключови изводи

В тази публикация разгледахме основите на уеб дизайна на малкия бизнес. Разгледахме предимствата и недостатъците на наемането на компания в сравнение с това да го направите сами, WordPress и неговите възможности за дизайн за неvдизайнери и ролята на споделените хостинг услуги за превръщането на вашия сайт в реалност. Споделихме и 5 съвета за дизайн на уебсайт за малкия бизнес.

Оцени post

Този сайт използва cookies

"Cookies" подобряват вашето онлайн присъствие и събират общодостъпни статистически данни. Продължавайки престоя си в сайта, Вие се съгласявате с тези "cookies".

Затвори